marți, ianuarie 20, 2009

Forumuri si bloguri si doctori

Azi iar am dormit mult. Chiar cred ca am o problema, e prea mult si parca is obosita mereu. Si nici nu fac mare lucru.

De exemplu, de mai bine de 2 ore ma asteapta pe masa "Chimie Organica. Notiuni teoretice, probleme, teste grila. Editura Babel 2005", iar eu stau aiurea.Mai devreme am intrat pe forumul softpedia (nu stiu cum am ajuns acolo) si am stat si citit despre intamplarile amuzante/ ciudate/ interesante ale unui nene doctor. De fapt a mai multor neni sau tanti doctor, dar s-a concentrat pana la urma in jurul acestuia dintai.

Anyway, m-am simtit foarte bine, pentru ca m-o bagat intr-o atmosfera de asta gen "abia astept sa fiu si eu domnisoara/doamna doctor si sa mor de nervi la pacientii idioti sau in momentele cand o sa trebuiasca sa fac tuseuri rectale si sa primesc bomboane si sa ma plictisesc sa primesc bomboane si sa ma cert cu iubitul meu doctor care ma inseala cu asistenta(asistentele) si...". Uhm, cred ca am exaergat totusi un pic cu entuziasmul...

Anyway, vreau sa revin la ideea generata de cititul forumului, idee pe care am mai reintalnit-o si pe blogul unui prieten, aceea de papagalicism pupincurist. Exemplul meu: forumul respectiv. S-a deschis un topic, s-a scris pe el, o inceput nenea doctoru ala sa scrie, toti au inceput sa zica "vai, super, am murit de ras", laude, etc, ok, era amuzant, te facea sa intri in povestea lui... Dup-aia au inceput forumistii cu aberatiile gen "vai, daca nu se supara respectivu, vreau sa scriu si eu o poveste scurta, vai, stiu ca nu e la fel de amuzanta, etc", de parca brusc domnu devenise stapanul absolut si, ma scuzati, dar credeam ca un forum presupune o discutie deschisa si exprimare de pareri. Intr-un final, tipu', la indemnu forumistilor, o scos si o carte cu povestioare dintr-astea. Am intrat si pe site-ul cartii, eram curioasa sa-i vad cartea si sa i-o citesc, ma gandeam s-o comand. Da' era douaj'de lei plus taxe postale, iar portofelul meu in asteptarea alocatiei pentru un control oftalmologic a refuzat orice fel de achizitie inutila... (chiar daca tipul a fost foarte deschis fata de tema cu achizitia, nu mai intru in detalii, mi-o lasat o impresie placuta).

Valei, iar am deviat de la subiect! Ideea era ca oamenii pe forumuri, bloguri, orice ar fi, tind sa se concentreze in jurul unei persoane sau idei si sa o ridice in slavi pe respectiva. E ok, unele persoane chiar sunt inteligente si spun niste lucruri inteligente => oamenii apreciaza, e normal. Dar de multe ori comentariile imi las impresia de un mult prea comod copy/paste (metaforic vorbind) decat formarea unei pareri proprii si personale. Un fel de haifivism cu pretentii de elevare culturala.Parerea mea!

Aoleu, nu cred ca ati inteles nimica, nu mai,gata, nu mai zic nimic, ma bag la culcare,ca iar e tarziu, eeeeei, ce mama ei de treaba?

Un comentariu:

 
website counter