luni, mai 18, 2009

Cum sa donezi sange


Sunt foarte mandra de mine, cu toate ca sunt relativ obosita. Azi am fost la Iasi ca sa donez sange. De ce m-am dus tocmai pana acolo? Pentru ca acolo era internata persoana care avea nevoie de sange.

M-am agitat aseara cu mama sa vedem ce (nu) trebuie sa facem inainte sa donam sange. Eu, singura fumatoare in serie din familie, nu am mai fumat de vreo 3 zile, iar mama (care fuma odata in tineretea ei) a fumat si ea o tigara amarata duminica. S-a panicat toata seara ca daca nu poate cumva sa doneze sange din cauza tigarei aleia. Pana la urma tot nu a putut dona, dar din alte motivesi din cei patru oameni care eram, numai sangele meu o fost ok. Nu mai spun ca s-o purtat doctorii si asistentele foarte frumos cu mine pe-acolo, m-au cantarit ca nu cumva sa am sub 55 de kile :)), ma tineau sub observatie sa am grija sa nu ma ridic brusc sau sa nu mi se faca rau. Mama a inceput sa faca misto de mine si a zis ca sunt pretioasa si de aia se purtau toti frumos cu mine. Pretioasa in sensul ca am grupa 01 (care poate dona la toate grupele) si Rh negativ, care este foarte rar. Si in plus mai sunt si bine sanatoasa.

De aceea m-am gandit sa-mi fac un obicei din a dona sange, din juma' in juma' de an asa. Pentru ca propriu-zis pot dona la absolut orice grupa de sange si orice tip de Rh, adica oricarui om. Si daca tot vreau sa ma apuc de ajutat oamenii prin cariera, de ce sa nu incep de pe acum cu un gest micut, dar relativ helpful?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
website counter